Werkwijze

Home / Werkwijze

Hoe gaan we te werk?

Bij ons staat organisch afval niet alleen centraal, het is onze passie en expertise. Wij zijn dé specialist in het efficiënt verwerken en vernietigen van organische producten. Wanneer je organisch afval hebt dat vernietigd moet worden, dan zorgen we dat dit bij je wordt opgehaald, 24/7, zonder uitzondering.

Of het nu gaat om verpakte of onverpakte organische producten. Ons team beschikt over de juiste kennis en ervaring om deze materialen om te zetten in waardevolle grondstoffen die van waarde zijn voor biovergistingsinstallaties. Maar we doen meer! We hebben ook oog voor de recyclebaarheid van de verpakkingen en zorgen dat deze ook circulair verwerkt worden. Zo gaat er niets verloren.

Duurzaamheid is voor ons erg belangrijk en dus zijn we niet alleen bezig met het efficiënt verwerken van organisch afval, maar we willen ook bijdragen aan het verminderen van de ecologische impact.  We streven ernaar om elk aspect van ons proces te optimaliseren, van ophalen tot verwerken, met als doel een groenere toekomst voor ons allemaal te creëren.

Wanneer schakel je ons in?

  • Wanneer er iets is misgegaan in het productieproces en je product onverkoopbaar is.
  • Als je een restproduct hebt dat je nergens meer voor kunt gebruiken.
  • Wanneer de houdbaarheidsdatum van een product verstreken is.
  • Wanneer je te maken hebt met waardevolle afvalstromen tijdens je voedselproductieproces.
  • Als je te maken hebt met in beslag genomen producten die vertrouwelijk vernietigd moeten worden, zodat ze niet meer op de markt terecht kunnen komen.
Wanneer schakel je Recyfood in

Retail

Alle producten die niet meer verkocht kunnen worden.

Restmaterialen van voedsel, afhankelijk van productiemethoden en ingrediënten. Daarnaast ook grondstoffen, halffabricaten of eindproducten. Voorbeelden zijn:

  • Schillen, zaden, stelen en (delen van) groenten en fruit;
  • Bijproducten die niet geschikt zijn voor menselijke consumptie, zoals dierlijke vetten, botresten, of plantaardige vezels;
  • Producten die niet voldoen aan de kwaliteits- of grootte normen;
  • Producten waarvan de houdbaarheidsdatum is verlopen;
  • Zuiveringsslib, een afvalstroom die ontstaat bij het zuiveren van water dat gebruikt is bij het productieproces.

Voedsel producent

Overheid

We zijn in het bezit van de vereiste douanevergunningen voor de verwerking van accijnsgoederen en verzorgen de officiële documentatie voor de vernietiging hiervan. Bij accijnsgoederen moet je denken aan producten die in beslag zijn genomen door de douane, zoals wijn waar geen accijns voor is betaald. Het vernietigen gebeurt vertrouwelijk, zodat de producten niet terugkomen op de markt. Vernietiging is echter niet altijd hetzelfde als verbranding, want ook deze producten kunnen vaak goed omgezet worden in biogas.

Bijvoorbeeld groenafval van tuinbouwers, onverkoopbaar fruit bij fruittelers of overschotten van vlees, vis, zuivel en granen.

Agrarische bedrijven

Wat doen we met de Verpakkingen?

Bij Recyfood verwerken we een breed scala aan goederen die in verschillende soorten verpakkingen worden aangeleverd, waaronder plastic, karton, aluminium, blik en glas. Wat ons onderscheidt, is onze toewijding aan duurzame recycling, niet alleen van de inhoud, maar ook van de verpakkingen. We beschikken over verschillende persen die we, afhankelijk van het type verpakking, slim inzetten. Hierdoor kunnen we alle verpakkingsmaterialen op de meest efficiënte manier te scheiden van de organische producten en daarmee kunnen we ook het verpakkingsmateriaal makkelijker recyclen. Onze belangrijkste afvalstromen zijn plastic en papier, blik en aluminium, en glas.

We blijven voortdurend vernieuwen om onze processen efficiënter te maken en een positieve impact te hebben op het milieu. Bij Recyfood zijn we altijd in beweging en altijd op zoek naar manieren om duurzaamheid naar een hoger niveau te tillen.