Duurzaamheid
Maatschappelijk verantwoord ondernemen
Bij Recyfood helpen we bedrijven hun duurzaamheidsdoelen te realiseren. Samen met onze klanten streven we naar een duurzamere toekomst en zorgen we ervoor dat de vooruitgang van de mens en bescherming van onze aarde hand in hand gaan. Recyfood zet zich in voor de duurzame ontwikkelingsdoelen (SDG’s) van de Verenigde Naties.
Duurzaamheid
Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat iedereen toegang heeft tot basisdiensten, dat grondstoffen eerlijk worden verdeeld en we natuurlijke hulpbronnen behouden voor de toekomstige generaties. Recyfood werken elke dag hard aan deze doelen.
We volgen onze inspanningen op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen nauwlettend en zorgen ervoor dat we duurzame oplossingen voor onze klanten blijven implementeren.
Ons doel is hierbij aan de behoeften van iedereen die betrokken is bij ons bedrijf te voldoen, zowel binnen als buiten de organisatie. We doen dit door een systematische aanpak te volgen waarbij we onze prestaties meten en waar nodig verbeteren op gebieden zoals milieu, personeelsbeleid, duurzame inkoop en toegang tot belangrijke diensten.
Gezondheid en veiligheid op het werk.
De veiligheid en gezondheid van onze medewerkers en onze omgeving staat bij Recyfood altijd op de eerste plaats. We zijn dagelijks bezig om de risico’s te beheersen en zo ongevallen te vermijden. Zowel op onze eigen locaties, in het verkeer als op locaties van onze klanten.
Om te voorkomen dat er ongelukken gebeuren tussen ‘zware’ voertuigen en voetgangers op onze terreinen, hebben we verboden gebieden ingesteld. In deze “restricted areas”, die duidelijk zijn gemarkeerd, is het niet toegestaan dat zware voertuigen en voetgangers tegelijkertijd aanwezig zijn. Als er toch een voetganger in deze zone is, zullen de werkzaamheden niet starten óf tijdelijk worden stopgezet totdat de voetganger veilig de zone heeft verlaten.
Ook besteden we veel aandacht aan het instrueren van onze medewerkers om de veiligheid te verhogen. Zo is het dragen van persoonlijke beschermingsmiddelen voor iedereen op onze locatie verplicht en dragen onze chauffeurs deze ook op de locatie van onze klanten. Verder zijn onze medewerkers op de hoogte van risico’s door middel van verplichte opleidingen en toolbox meetings.
Tot slot worden er regelmatig zogenaamde “Safety Visits” gemaakt. Onze HSEQ Managers voeren veiligheidsinspecties uit op de locaties van onze klanten, en Recyfood. Zij stimuleren onze medewerkers om veilig te werken, brengen “best practices” in beeld en moedigen het melden van risicovolle situaties aan. Deze situaties worden geanalyseerd en aangepakt. Hiermee creëren we op een positieve manier een veiligheidscultuur die preventief werkt.